WILLEM MÜCHER

Ik ben geboren in 1964. Ik heb een volwassen zoon en was heel lang getrouwd. De huidige plek waar ik woon is verhuizing nummer 23 in mijn leven. Ik heb kort en lang in 6 landen verbleven en gewoond, waardoor ik 5 talen goed tot vloeiend spreek en schrijf. Ik heb trouwens ook 5 jaar lang een krot in de Franse alpen ecologisch tot kasteel verbouwd, ik had zo in het TV-programma 'Ik Vertrek' mee kunnen doen!

Ik heb kortstondig natuurkunde gestudeerd aan de UvA en ben vervolgens 30 jaar lang piano- en muziekleraar en beroepsmuzikant geweest. Maar tsja, de markt hè? Gelukkig vind ik lesgeven en het leveren van een positieve -en nog mooier blijvende- bijdrage aan iemands leven zo fijn om te doen en dat kan ook in andere disciplines! Ik zie de verhouding leraar-leerling als volledig gelijkwaardig, ik leer evengoed telkens bij. Maar ik mis het wel om iemand 10 jaar lang te mogen begeleiden en écht een impact te hebben op diens leven.

Ik kon gelukkig dezelfde bezieling en energie in de muziek ook kwijt met hardlopen. Ik werd ultraloper in 2009 en in 2020 liep ik mijn eerste 500km in één keer in de Ardennen in de winter. Ik heb geluk met een fysiek sterk lijf tot nog toe, maar ik blijf het ook onderhouden. De foto hiernaast is genomen in 2019 tijdens 'The Race Across Scotland' van 360km ineens.

In mijn lessen vind ik het fijn om een werkende oplossing op maat te vinden. Ik maak weliswaar gebruik van een grote 'gereedschapskist', waaronder mijn muziekervaring, ChiRunning, Mind5 method, Oxygen Advantage, de Energie Control Methode en mijn uitgebreide ultraloop-ervaring. Maar ik heb mij ook met allerlei behoorlijk uit de hand gelopen klusprojecten beziggehouden, met wetenschappelijke kennis, maar ook de totaal tegenovergestelde kant, de esoterie. Met goed gereedschap kun je heel diverse mooie dingen maken en ook heel andere combinaties. Je leert denken in overeenkomsten in plaats van in tegenstellingen.

Met mijn ultraloop-ervaring kon ik mensen in hun eigen omgeving meenemen naar plekken op een manier die hun erg verraste. Ze gingen op een andere manier denken of kijken naar dezelfde dingen. Ik heb meerdere groepen voorbereid en meegenomen met een groepsloop om uiteindelijk 70km op een dag te gaan hardlopen. Dat ze dat ook daadwerkelijk konden, liet vaak een diepe indruk na en dat raakte mij natuurlijk weer!

Ik heb mijn jeugd  katholiek Zuid-Limburg als verstikkend ervaren, met priesters en zusters en een omgeving die vooral verwachtte dat je je aan de geldende normen hield. Dat probeerde ik dan wel, maar dat lukte nooit. Ik ben 40-50 jaar bezig geweest om daar vervolgens van los te komen. Ik kwam er onder meer achter waarom ik in diverse stukgelopen relaties telkens de voor mij verkeerde partner koos. Hoe je het niét moet doen is voor mij altijd een sterke motivatie geweest om andere mensen te helpen en een hoop verloren tijd te besparen.  In deze wedstrijdverhalen kom je meer over mij als persoon te weten.

Ik ben voornamelijk op de as tussen Keulen en Brussel actief voor coaching en hardloopbegeleiding, maar verplaats mij ook gewoon naar andere locaties. Ik kan mijn lessen en coaching in het Nederlands, Engels, Duits, Frans en Italiaans verzorgen.