Ultralopen, sport en gevechtssport als middel voor je eigen mentale, geestelijke en fysieke vitaliteit - Willem Mucher

Ultralopen, sport en gevechtssport als middel voor je eigen mentale, geestelijke en fysieke vitaliteit

Ultralopen, sport en gevechtssport als middel voor je eigen mentale, geestelijke en fysieke vitaliteit.

 

“Waarom ga je in godsnaam 500km hardlopen?” is vaak de eerste opmerking die ik van buitenstaanders krijg te horen. De meeste mensen kunnen zich hier absoluut geen voorstelling van maken. Toch is zo’n afstand toegankelijker dan je denkt. Voor mijzelf is de afstand juist bijzaak.

Ik blijf mij erover verbazen hoeveel ons lijf aankan! Na uren en uren zwoegen of ploeteren of zelf een of 2 hele nachten doorrennen zonder slaap komt er ineens weer een lange periode waarop het voelt alsof je zojuist fris bent gestart. Er zijn hierin zoveel parallellen om in het dagelijks leven toe te passen: je leert om te gaan met stress en je controle op stress, je energie, het incasseren van tegenslag, het bepalen van je eigen grenzen en je mogelijkheden.

 

Ik gebruik ultralopen (alle afstanden die verder gaan dan een marathon) als middel om zowel mijzelf als anderen te helpen en zelfs tot een fysieke, gevoelsmatige of mentale doorbraak te laten komen. Je hoofd, hart en lijf moeten namelijk constant met elkaar overleggen. Een “aha” moment, wat in dergelijke omstandigheden zich gemakkelijker voordoet, vergeet je namelijk nooit meer.

 

Voor mij geldt: Waar je het beste les in geeft daar heb je zelf het meeste te leren.

Ik wil dit graag met je delen en ik neem je figuurlijk of letterlijk mee op reis, door je 6 weken lang met bovenstaande principes met (gevechts) sport aan de gang te gaan, door je in 6 weken tijd op een verantwoorde wijze een (halve) marathon te laten lopen, of je te leiden naar een slotloop van 70km aan één stuk terwijl je rustig van de natuur om je heen geniet. Dit is allemaal veel toegankelijker dan je dacht!

 

Ik loop 500km omdat ik het kan. Het leven is eventjes heel eenvoudig: je hoeft maar stap voor stap van punt A naar B te gaan, met geweldige dieptepunten, hallucinaties, verdiepend zelfinzicht, hoogtepunten, intense vriendschap met mensen die je daarvoor nooit hebt ontmoet, ontdekkingen in de natuur, verdere fijnafstelling van het aanvoelen van je eigen lijf. Eenmaal gefinisht blijf ik daar tot gauw een jaar lang plezier van houden, dat is mij met een vakantie nog niet gelukt!

 

Ik ben op zoek naar personen, groepen of bedrijven die hierdoor geïnspireerd vergelijkbare ervaringen willen opdoen en hiermee aan de slag willen gaan. Of misschien ken je iemand voor wie dit goed zou kunnen zijn. Laat het weten!

 

Comments are closed.