LEO 180 210km 2-11-2019 - Willem Mucher

Mijn eerste blessure in heel lange tijd, maar dan wel vanwege andere schoenen! Na de Race across Scotland wilde ik eens een keer checken wat (zeer) gedempte schoenen doen, vanwege een gevoel van een doorgezakte voet na plm 200km. Ik heb een paar Altra Olympus gekocht, die lijken op Hokas. Afgelopen weekend meegedaan aan een race van 210km binnen 36uur, de LEO180 vanuit Goirle. Je moet zelf navigeren, door bramenstruiken, over hekjes en slootjes springen, door een zeer lange zandbak in de Drunense duinen en Oirschotse heide en dan moet je echt met pauzes erbij minimaal met zo’n 7km/u doorlopen. Ofschoon ik een aantal keren met de Olympus schoenen heb getraind, heb ik nu een vette shin splints op rechts gekregen. Gestopt op 157km, want een te lange blessure is voor mij de limiet (wel nog 50km lang blijven monitoren), Nu weet ik tenminste wel hoe dat voelt! Gelukkig na 4 dagen weer volledig hersteld.

Comments are closed.